30 Nisan 2012 Pazartesi

Spora giderken

Spor benim en sevdiğim alışkanlıklarımdan biri...Zaman zaman yaptıklarımla ilgili ayrıntılar da veriyorum burada...Sizlerden çoğunlukla bacaklarım için ne yaptığım sorusu geliyor...Ben de bugün bu konuyu açıklayayım dedim:) Doğrusu bacaklarım için özel hiç bir şey yapmıyorum...Benim spor rutinim şu şekilde...Spor salonuna giriyorum ve 700 kalori yakmadan sporumu bitirmiyorum...700 kaloriyi ne yaparak yakıyorsun derseniz 45 dakika 15 eğim 6.5km hızla yürüyüş ve 20-25 dakika 12-13km hız cross yaparak 700 kalori uçup gidiyor...Toplamda cardio sporum 60-70 dakika sürüyor...Sadece bir saat yürüyüş de yapılabilir ama ben farklı aletlerle çalışıp farklı kasları çalıştırmayı seviyorum...Yürüyüş ve crossun yanında bisiklete de binebilirsiniz mesela:)Küçük yaştan spora başlamak gibi bir avantajım var sanırım kendimi bildim bileli çeşitli sporlarla uğraştım daha ufacıkken bizimkiler beni yüzme havuzuna taşır dururlardı hatırlıyorum sonra ilkokul birde basketbola başladım taa lise sona kadar aralıksız basket oynadım hatta bir ara 3 takımda birden oynuyordum o yüzden haftada 3-4 kere antreman yapmaya alışık bir bünyem var...Spora ara versem bile yeniden başladığımda toparlıyorum hemen bacak kaslarım da o yüzden ben hiç çaba sarfetmeden ortaya çıkıyorlar...Ben yapmıyorum ama zaten her spor salonunda olan bacağın iç dış ön ve arka kaslarını çalıştırmaya yönelik aletler var ve bacak kasları çok kolay çıkan kaslar bir karın kası gibi zorlamaz sizi tek yapmanız gereken sabırlı olup düzenli spora gitmek ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmek...Yani ben bir gideyim bir ay sonra bakarız tarzı bir düşünce yapısı ile ne yazık ki sonuç elde edilmiyor...
Yaptığım sporun cardio kısmı bu şekilde...Onun dışında karın ve kol hareketleri var ki karın hareketleri önceden bir video ile paylaşmıştım...Kol hareketleri için de eve bir 3er bir 5er kiloluk 2 dumbıl set aldım 5er kiloluklarla 10 tekrarlı iki set şeklinde kol hareketleri çalışıyorum...Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur yine de sorularınız olursa ben her zaman bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım:)

16 yorum:

SvGLove dedi ki...

Ay yerim be seni! Bicir bicir nasil da tatli anlatmissin;)
Gizem'cim ya, bir haftadir devam edemiyorum, deli gibi icim icimi yiyor! Ama senin yazin super motivasyon kaynagi. Bastirip, saga sola asacagim;)
Opuyorum seni guzel fit bebek;*

safir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
safir dedi ki...

bende yeni başlıyorum spora geçen hafta yazıldım bugün ilk kez gidicem :) ama ben senin gibi alışkın değilim suyum çıkar herhalde. birde nasıl yapıcam endişesi var. ilk kez bir ortama girince şu tedirginliği bi atamıyorum üstümden.ne giycem ne yapıcam acaba komik görünüyorum falan filan bi dünya düşünce bazen herşeye engel oluyor

shoppinglove dedi ki...

çok güzel yazmışsın.umarım bana da teşvik olur :)

Seda Maç dedi ki...

bloğuna gelmeyeli uzun zaman olmuş hay kafama diyorum özür diliorum gizzycim görmeyeli daha da süper olnmuş ufacık tefecik içi dolu fıçıcık kalmışsın barawaaa =) :*

Sanart Madamı dedi ki...

peki şu an kaç kilosunuz, senin gibi görünmek istiyorum hedefim belli olsun :)

my lifebook dedi ki...

Ahh Gizem spor tabi etkili ama takdiri ilahi bu bacaklar sulanmayın diyecek kadar da kibarsın ya, severim seni:)

micelle dedi ki...

güzel yazmışsın. doğrusu merak ettiğim bir konuydu ama sormaya çekinmiştim:)

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

ahh şekercim,1 yıllık yaptırırsam muhakkak giderim dediğim spor salonuna bile toplasam 4 ay gitmişimdir..keşke bende senin gibi ufak yaşlarda spora başlayabilseydim:(ve şimdi bu alışkanlığıma devam edebilseydim:(

Unknown dedi ki...

Ben spora ha başladım ha başlayacağım diye diye bir türlü start veremedim gizzy'ciğim, insana kesinlikle kendisini çok daha iyi hissettiren bir şey spor, bu ilham verici yazıdan sonra daha bir heveslendim :) yaz çoktan gelmiş oralara, çok fit görünüyorsun tatlım öpüyorum kocaman ;)

pelininstyle dedi ki...

Ay cok guzel anlatmissin canim benim aynen katiliyorum su sira acccayip derecede karin calismammm lazimmmm
www.pelininstyle.com

coco-jelly dedi ki...

senin bacakların hep güzel tatlım genetik olarak yani=) çokda açıklayıcı güzel yazı olmuş.bu hafta sınavlarım bitiyor.önümüzdeki hafta görüşebilirmiyiz acaba güzel bayan?ve sizi sarılıp mıncırabilirimiyim acaba acabaaaaaa yaniii=)

Unknown dedi ki...

seni yerim ben ya,öyle keyfili anlatmıssınki su an kalkıp spora gidesim geldi :)

bu konuda konusmak istemiyorum ama en kısa zamanda konuşacağım :))

öpüyorm çok canım

http://gozdenin-gozunden.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

merhaba
yazıyı büyük bir keiyifle okudum. hayatımda sporu düzenli olarak yapmayı bir türlü oturtamadım. yürüyüş yapmayı çok severim.yaptığım tek spor açık alanda yürüyüş(şu sıralar aksatılmış durumda) ve haftada bir trekking. bir arkadaşımla birlikte yogaya başlamayı düşünüyoruz. benim sizden ricam; " hangi sporda nasıl, neler giyilmel? " konulu bir yazı hazırlarsanız çok mutlu oluruz.
teşekkürler :)))

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

ben resme bakarken gözlüklerine takıldım harika görünüyor çok yakışmış..

caglaravcı dedi ki...

Bilinçli spor iyidir ,bir de bu isin beslenme tarafını alabilir miyiz?merak ettim bir eğitmen olaraktan;))bir de spor İcin o foto olmamış ,birde nerde yapıyorsun spor;))