15 Nisan 2016 Cuma

Siz Sordunuz Başak Kandi Cevapladı

Estetik, güzellik konuları hepimizin en çok merak ettiği konular. Ben de geçen hafta instagramda paylaştığım fotoğrafın altına bu konuda tüm merak ettiklerinizi bana sormanızı istemiştim...Gelen tüm soruları Başak Kandi'ye ilettim ve sizler için onunla mini bir röportaj yaptım...İşte merak ettiğiniz konulara verilen cevaplar:

  • Kimyasal peeling ve cilt bakımı hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Kimler yaptırabilir, yararları nedir, kaç seans yaptırmak gerekir? Yaptıranlardan sivilcelerinin geçip izleri kalanlar bu izler için ne yapılabileceğini soruyor.



Yüz bölgesine uygulanan  kimyasal peeling temel uygulama alanları kırışıklar ve cillteki renk değişiklikleridir.Çeşitli kimyasal peeling ajanları vardır(glikolik asit,salisilik asit,pirüvik asit,TCA) hastanın cildine-şikayetlerine uygun kimyasal peeling ajanı kullanılır. Genellikle 2-4 hafta aralıklarla 4-6 seans gerekir. Kimyasal peeling akne izlerinide azaltır. Kalan akne izlerine lazer ile soyma veya dolgu uygulaması olabilir.

  • Yüzdeki yağ bezesi ve uzun süredir kaybolmayan sivilceler için önereceğiniz tedavi yöntemi nedir?


Yüzdeki uzun süredir olan sivilcelerin tedavi gereksinimi vardır. Öncellikle yumurtalık kisti olup olmadığı araştırılıp sonrasında daha önceki tedaviler sorgulanır ve uygun tedavi başlanır. Yüzdeki yağ bezeleri eğer yüzeysel ise cilt temizliği eğer derinse kimyasal peeling uygulanır.

  • Yüzdeki kahverengi renkli lekelerin tamamen yok olması veya alınmasıyla ilgili önereceğiniz tedavi yöntemi nedir?

Yüzdeki lekelerin tamamen geçmesi mümkün değildir.Düzenli güneş koruyucu kullanılması önerilir. Yüzdeki lekeler  için enzimatik maske, İgneli radyofrekans+ PRP,Lazer ile soyma yapılabilir. Bu tedavi seçenekleri muayenesi sonucunda karar verilir.

  • Mimiklerin çok kullanılması sonucu alında oluşan izler/ hatlar için en etkili hangi uygulama nedir?

Mimiklerin kullanılması sonucu oluşan kırışıklar için en uygun tedavi botoxdur.

  • Göz çevresi ve alında oluşan derin kırışıklıklar için bir kez botoks uygulaması yapılmış ve bu uygulama sonucu eskisinden farklı mimiksiz bir cilt oluşmuş. Daha doğal ama kırışık gideren başka bir yöntem var mıdır?

Botox uygulamasının etki mekanizması uygulanan kası felç ederek hareketlerini azaltmak malesef  bu durumda mimiksiz bir yüze neden olur. Mimik oluşturmak kırışıklıklara neden olduğundan bizim istediğimiz botox ile bu kasları felç etmektir. Eğer siz bu mimiksiz durumdan rahatsız oluyorsanız kırışıklarınıza dolgu uygulaması yapılabilir.

  • Gözaltı morluklarının kolay bir tedavisi varmı?

Göz altı morluklarının malesef çok etkili tedavisi mevcut değil.Göz altı ışık dolgusu ile en fazla %30 renkte azalma olur.

  • Yüzdeki gül hastalığı için önerebileceğiniz tedavi yöntemi nedir?

Yüzdeki gül hastalığı için güneş koruyucu kesinlikle kullanmak gerekir, kişinin soğuk-rüzgarlı-sıcak havalardan uzak durması,sıcak suyla banyo yapmaması, sauna-hamam gibi sıcak ortamlarda bulunmaması,acılı-baharatlı yememesi,alkol tüketimimin azaltılması önerilir. Vede yüzdeki kılcal damarlara damar lazeri uygulanması gerekir.

  • Sivilce izleri nasıl yok edilebilir?

Sivilce izlerine Kimyasal peeling,lazer ile soyma,iğneli radyofrekans+PRP,dolgu uygulaması uygulanabilir. Akne izlerinin derinlinliğine göre karar verilir.

  • Yüzdeki delik şeklindeki lekelerin kaybolması mümkün mü?

Yüzdeki delik gibi izlerinin derinliğine göre alınan cevap değişmekle birlikte eğer izler derin ise en fazla%60-70 izlerle geçme mevcuttur.

  • Dolgu ile burun ucu kaldırma işlemi fiyat ve kalıcılık süreleri nedir?

Dolgu ile burun kaldırma ortalama 1 yıl kadar  kalıcılık süresi mevcuttur.

Hiç yorum yok: