14 Haziran 2010 Pazartesi

Çiçek çocuklar ve batik desenler...

 1970lerin çiçek çocukları kendilerine asla sınır koymayan, var olan tüm kuralları reddeden, komün hayatını savunan özgür ruhlu hippilerdi...Bu yıllarda ülkemiz de hippiler için çok önemli yerlerden biri olmuştur. Birçok hippi Katmandu, Tibet gibi yerlere giderken Türkiye'de özellikle de İstanbul Sirkeci'deki tek yıldızlı otellerde ve pansiyonlarda konaklamışlardır ve Türkiye'deki hippi hareketinin de temelleri böylelikle atılmıştır. O yıllardan beri Türkiye hippiler için önemli bir ülke haline gelmiş ve Rainbow festivali öncesinde dünyanın birçok yerinden hippiler Olimpos, Kelebek Vadisi gibi yerlerde toplanarak festivale gitmeye başlamışlardır. 






Çiçek çocukların giysi tercihlerine geldiğimizde ise batik desen çok önemli bir yer tutuyor...Genelde giyim kuşama önem vermeyen hippiler doğa ile içe içe olduklarından renkli ve desenli kıyafetleri tercih edip bir nevi kendi modalarını da yaratmayı başarmışlardır...Eğer bu sezon siz de birer çiçek çocuk olmak istiyorsanız batik desenli elbiseler, eşarplar, tshirt ve pantalonlar tam size göre...Ayrıca batik deseni biraz beyazlatıcı kullanarak kendi kıyafetleriniz üstünde de yapabilir kendi tarzınızı yaratabilirsiniz...
Batik desenli giysileri nerede bulabilirim diyorsanız Mango, Sisley, Desigual, C&A, Escada ve DKNY bakmanız gereken markalar:)

Hiç yorum yok: