7 Haziran 2010 Pazartesi

Audrey Hepburn Style

Pazartesi sabahı için size güzel bir Audrey Hepburn yazısı hazırladım...Eminim ki bu stil ikonunun bir sürü hayranı vardır aramızda o yüzden hayatının ve yaşantısının onun giyim tarzına nasıl yansıdığını daha iyi anlamak için hem kısa bir hayat hikayesini anlatıp kombin önerileri vererek nasıl Audrey oluruz ona bakıcas:)



Audrey Belçika'nın Brüksel kentinde barones bir annenin ve bankacı bir babanın kızı olarak dünyaya geldi fakat Audrey'nin doğumundan sonra anne babası boşanınca annesinin yanında kalan küçük Audrey babasını bir daha göremedi. Zor bir çocukluk geçiren Audrey'nin sinemaya büyük ilgisi vardı ve hep bir oyuncu olma hayali kuruyordu ve hayallerini Londra'ya gidip bale okuluna yazılarak ve modellik yapmaya başlayarak gerçeğe dönüştürmeye başladı.



Oyuncu olabilmek için İngiltere'ye giden Audrey ilk filmi Young Wives Tale'de rol aldığında 22 yaşındaydı ve güzelliği ve zerafeti ile daha ilk filminde dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Daha sonra Monte Carlo Baby, Lavender Hill Mob ve Secret People adlı filmlerde oynayan Hepburn, 1952'de rol aldığı Roman Holiday ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazanarak büyük başarı elde etti.
Audrey'nin diğer filmleri arasında Sabrina,  War And Peace, Funny Face, Love in the Afternoon, Green Mansions, The Unforgiven My Fair Lady, Breakfast at Tiffany's ve Wait Until Dark sayılabilir.



Audrey Hepburn bu başarılı oyunculuk kariyerinin yanında birçok yıldız oyuncu gibi özel hayatıyla da sürekli gündemde kaldı. Gerek William Holden ile yaşadığı fırtınalı aşk gerek Mel Ferrer ile yaptığı sorunlu evlilik tüm dünya tarafından yakından takip edildi. Hepburn'un Mel Ferrer'den Sean adında ve Dr. Andrea Dotti'den Luca adında iki çocuğu var.
Güzel yıldız 20 Ocak 1993'te İsviçre'de bağırsak kanserinden öldüğünde 64 yaşındaydı. Hepburn'un mezarı şu an İsviçre'de bulunuyor.



Gelelim Audrey'nin stiline...Asalet ve zerafet sanırım bu güzel yıldızı en iyi tanımlayan iki kelime...Dümdüz siyah bir elbiseyi taktuğı aksesuarlarla nasıl zenginleştirdiğini hepimiz biliyoruz...Bunun dışında Audrey'nin vazgeçilmezleri arasında kemik çerçeveli güneş gözlükleri, büyük hasır şapkalar, yüksek belli pantalonlar, dirseklere kadar uzanan seksi eldivenler, inci küpeler, puantiye detayı, yüksek belli bikiniler, topuz saç modeli ve kabarık etekli elbiseleri sayabiliriz...


2000li yılların Audrey'si olmak istiyorsanız aşağıdaki kombindekine benzer parçaları birleştirebilirsiniz....


Ya da Sarah Jessica Parker'ın Audrey yorumundan yardım alabilirsiniz:)

2 yorum:

lifegoeson dedi ki...

Kesinlikle hayranım bu kadına ama özellikle my fair lady de ki rolu kusursuz favorim...

modafobik dedi ki...

Oha oha ve oha!
İşe bu benim kadınım! (: