10 Haziran 2010 Perşembe

Derek Lam'dan yaz için stil tüyoları

Moda dünyasının tanınmış isimlerinden Derek Lam, yaz sezonunu trendy geçirmemiz için bize tüyolarını sıralamış bakalım nelermiş:

1) DESENLERDEN VAZGEÇMEYİN
"Şirin desenleri değil, cesur ve çarpıcı olanları tercih edin," diyor Derek Lam, özelliklede tropikal çiçekleri vurguluyor. Büyük ve parlak çiçek desenli kıyafetler yazın sizi de birer çiçeğe dönüştürecektir.


2) BÜYÜK BEDEN SMOKİN CEKET EDİNİN
Derek Lam'e gerek ister kadın ister erkek kesimli olsun ceket tam olarak üstünüze oturmamalı. Bu smokin ceketi gün içerisinde, bir tişört ya da birkaç düğmesi açılmış gömlek ve büyük bir kolye ile birlikte giyebilirsiniz. Skinny jean yada yırtık jeanlerinizlede kombininizi tamamlayabilirsiniz.


3)SPOR TOPUKLULAR GİYİN
 Bahar kıyafetlerinin hafif ve üfül üfül kumaşlarını dengelemek için sportif ama aynı zamanda sofistike ayakkabı seçmenin önemini vurguluyor Lam ve bu sezon için tasarladığı bantlı, hafif sivriltilmiş topuklu, ince halat bağcıklı ve mantar tabanlı gladyatör sandaletlerin oldukça uygun bir aletrnatif olduğunun altını çiziyor.


4)UÇUK PASTELLERİ PARLAK RENKLERLE GİYİN 
Derek Lam, neon sarı ve turkuazı beyaz, ekru gibi renklerle kullanarak grafik etki oluşturabileceğimizi söylüyor. Ayrıca bu kontrast özellikle soldurulmuş pastel tonların fazla şirin görünmesine de engel oluyor. Daha koyu tonlar seviyorsanız denizci mavisini siyahla deneyebilirsiniz.


5)İLKBAHARIN 4 TRENDİNİ BOŞVERİN
Derek Lam'e göre bu 4 trendi yazın kullanmamalıyız
'Püsküllü olan her şey; çünkü çok çabuk demode olacak.'
'Herhangi bir lateks, kauçuk veya suni deri; 8o'leri geri getirmeyin.'
'Soluk beniz ve koyu göz ve dudak makyajlı gotik yüzler; daha hafif ve mutlu olun.'
'Parmak arası terlikler; görünümünüze ve duruşunuza hiçbir katkı sağlamazlar.'



6)RAHAT VE BÜYÜK BİR ÇANTA EDİNİN
Hafif materyallerden yapılmış ve patlayacakmış gibi durmadan ihtiyaçlarınızın sığabileceği büyüklükte bir çanta seçin. Çantanızın vücudunuza göre büyük gelmemesi önemli. 


7)İKİ ÇANTAYI BİRLİKTE KULLANIN
İşte hiç denenmemiş bir öneri...Derek omzumuza küçük, yılan derisi veya deri bir çanta takarken bir de daha büyük kumaş veya naylon 'tote' tarzı çanta taşımamızı öneriyor. İkisinin birbirini dengelemekle kalmayacak basit bir görünüme kişilik ve doku kazandıracak olmasını savunuyor. Bu aynı zamanda oldukça pratik bir fikir de. Taşımamız gerekenleri iki ayrı çantaya bölebiliriz. Özellikle cep telefonu ve anahtarları omuz çantamıza koyarsak büyük çantada saatlerce onları aramaktan kurtuluruz.


8)JARSE ELBİSE
Derek Lam'in bir jarse elbisede en sevdiği şey, uzun, dar kollar, kayık yaka bir drape ile köprücük kemiklerinin görünmesiymiş. Kesinlikle!!! Hemen gidip kendinize bir jarse elbise alın:)

 

1 yorum:

mine dedi ki...

bu yazın burnu açık çizmeleri içimi sıkıyor görünce serinde giymeli belki de
ama yok almaya niyetim zaten giyenlere de Allah kolaylık versin : =)