23 Kasım 2010 Salı

Forum

Forum Antik Roma'nın siyaset, ticaret ve hukuk yaşamının merkeziymiş. En büyük yapılar, resmi davaların görüldüğü bazilikalarmış. Roma'nın nüfusu arttıkça, Forum da kente küçük gelmeye başlamış ve Julius Caesar İÖ 46 yılında yeni bir Forum yaptırmış ve kendinden sonraki tüm imparatorlara örnek olmuş. Caesar'dan sonraki tüm imparatorlar forumların yanı sıra, kazandıkları zaferleri kutlamak için taklar da yaptırmaya başlamışlar ve Vespasianus zamanında yapılan bir önceki yazımda anlattığım Colosseum da bunun en güzel örneği olmuş. 



Forum tapınak ve bazilika kalıntılarından oluşuyor ve oldukça büyük aynı zamanda dağınık bir yer...Buraya gitmeden önce Colosseum'un arka kısmından ya da Capitolino'nun arkasından bakıp kendinize bir yol haritası çıkarabilirsiniz...


Forum'daki kazı çalışmaları hala devam etmekte...Biz ordayken de belli alanlar çevrilmişti...Burada Roma tarihinin hemen hemen her döneminden gün ışığına çıkarılmamış pek çok kalıntı olduğu söylenmekte...
Eğer Forum'a giderseniz görmeniz gereken en önemli kalıntılar Septimius Severus Zafer Takı, Vesta Bakireler Evi ve Constantinus Bazilikası...Yer olarak Colosseum'un hemen yanında bulunduğu için iki yeri birgün de gezebilirsiniz fakat her iki yer de çok büyük olduğundan enerjinizi iyi depolayıp buralara gidin derim:)





5 yorum:

fashion house by zeto dedi ki...

Yaa canım çok güzel anlatmışsın unutmuşum bende bazı yerleri:) Hayatım bisiklete de bindiniz mi orda hani şu 2 yada 4 kişilik olanlara:)

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Elen

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Melek

Gizzy dedi ki...

hayatımmm ne güzel işte hatırlatıyorum ben sana hepsiniii:)cnm bisiklete binmedik hep yürüdük deli gibi:):):)

Elen ve Melek ben teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

I just want to say Hi to Everyone!