24 Kasım 2010 Çarşamba

Villa Borghese

Villa Borghese ve parkı 1605 yılında Papa V. Paulus'un yeğeni Kardinal Scipione Borghese için tasarlanmış ve Roma da türünün ilk örneği olan bu parka 400 yeni çam ağacı dikilmiş...Bahçe heykellerini Bernini'nin babası, su düzenlemeleri ise Giovanni Fontana tarafından yapılmış...


Park 1901 yılında İtalyan devletine geçmiş... Bu arada parkı küçük bir şehir olarak nitelendirebilirim sanırım çünkü içinde müzeler, galeriler, yabancı akademiler, arkeoloji okulları, hayvanat bahçesi, binicilik okulu, amfiteatr, yapay bir göl, kuşhane, yazlık evler, çeşmeler ve heykeller bulunuyor...



Parka giriş çeşitli kapılardan yapılıyor biz Piazza Spagnadaki metro istasyonundan alt geçit ile yürüyerek gittik 5-10 dk falan sürüyor siz de eğer gitmek isterseniz bu şekilde rahatlıkla ulaşabilirsiniz...işte alt geçitten geçerkenki halim:)





Ayrıca orada Zetomun dediği 2li 4lü bisikletleri kiralayıp gezebilirsiniz...Bizim gittiğimiz gün azıcık yağmurlu bir hava vardı o yüzden çok kalabalık değildi ama insanlar köpeklerini getirmiş çimlerde sohbet ediyorlardı, bir kısmı sonbahar yapraklarının döküldüğü yollarda yürüyorlardı, bizim gibi turistler foto çekme derdindeydi ve tek bir şehir gürültüsü yoktu o yüzden huzur bulmak kafa dinlemek için gidilecek ilk yer bence burası...





6 yorum:

SvGLove dedi ki...

Biz yazın gitmiştik Borghese'ye, sıcak Roma sokaklarından sonra ne kadar serin,huzurlu bir yerdi:)
Roma'da yaşasam her hafta sonu gitmek isterim;)
Biz o bisikletlere de binmiştim;hem de aküsüz olana. Ne maceraydı ama:D
Gizzy'cim bu gidiş yolunu da öğrettiğin iyi oldu,biz Popolo'dan tırmanmıştık bahçelere;)

Tuvalet Kağıdı dedi ki...

Hayran kaldım buraya :O

modafobik dedi ki...

Ohaaaa kac ay geçti acabaa uğramayalı! Cidden özlemişim seni Gizem Ablaa yaaaa! :) Müthişsin ve yine kıskandııım oh iyi gezmişsin valla yaa :) Darısı başımaa!

gülçin dedi ki...

bidaha gittiğinde beni de götürsene yaa :)

Unknown dedi ki...

bende cok begendim cnm keske bayramda mısı yerine burayı tercih etseydim dedim bi an.mısıra göre burası tertemizzz ,mis gibi:)

Gizzy dedi ki...

Sevgicimmm direk senin gibi düşündümm ben Roma'da yaşasam her pazar alır kitabımı köpeğimi buraya gelirdim dedim:)tatlımm bi dahakine dümdüz yürüyüp ulaştırıcam sizi Borgheseye ööle tırmanmak yok artık:)

Bambicimmm ben de ööle hayran kaldım kalakaldım:)

Tunacımmm çok ihmal ettin sen beni:):):)şaka yapıyorum cnm ama ben de seni özlemişim yaa hoşgeldinnn:)inşallah sen benden çok gezersin cnmm:)

Gülçincim seve seve beraber gideriz:)

Chic'o'latte ben de mısırı çok merak ediyorum aslında bi dahakine değiştirelim sen romaya ben mısıra gidelim tatlımm:)